Kedves Érdeklődők!

Az alábbiakban olvasható állatterápiás képzési palettánk.

 

A képzésekkel kapcsolatban bővebb információ kérése, illetve jelentkezés az alábbi elérhetőségeken lehetséges:

Pieke Ágoston (képzési referens, habilitációs kutyakiképző)

Tel.: 30/203-2585

E-mail: kutyasterapia.bp@gmail.com

Jelentkezés módja: e-mailes bejelentkezés Pieke Ágostonnál a végzettség, számlázási cím, telefonszám és a képzés nevének megjelölésével. Visszaigazolás után átutalás a következők szerint:

Kedvezményezett neve: Pieke Noémi

Számlaszám: 117 73401 00322197 00000000

Bank: OTP

Közlemény: jelentkező neve + "képzés" (pl. Kovács Béla képzés)

 

A képzések egy része még szervezés, újratervezés alatt áll! A hiányzó információkat pótolni fogjuk, amint megvannak a részletek! Jelenleg csak azokra a képzésekre tudunk jelentkezést elfogadni, melyeknél a „Jelentkezés aktív” kiírás található. Ennek hiányában várólistára iratkozhatnak fel a résztvevők.

1. Az állatasszisztált terápia alkalmazási lehetőségei a gyógypedagógiai és a pszichés problémák kezelésében

A jelentkezés aktív!

A képzés a MAKOMP (Magyar Komplex Pszichoterápiás Egyesület) égisze alatt indul, a tanúsítványokat is az Egyesület állítja ki!)

A képzés akkreditálása a Pedagógus Akkreditálási Rendszerben folyamatban van!

Óraszám: 120 akadémiai óra

Ár: 15.000 Ft / nap (1500 Ft / akadémiai óra). Összesen: 180.000 Ft . A képzésre maximum 20 fő jelentkezését tudjuk fogadni. A helyek feltöltése jelentkezési sorrendben történik. Ha valakinek problémát jelent az egyösszegű befizetés, jelezze e-mailben a részletfizetési szándékot!

Jelentkezők: gyógypedagógus, pedagógus, pszichológus, pszichiáter, mentálhigiénés szakember, konduktor, szociális munkás (illetve ezen képzések hallgatói, aktív hallgatói jogviszony esetében)

Időpontok és tematika:

2019. 09. 07-08. Saját élmény csoport (Csoportvezetők: Pieke Noémi pszichopedagógus és Pap-Józsa Dávid klinikai szakpszichológus. Kutyák és macskák felvezetője: Pieke Ágoston, habilitációs kutyakiképző)

2019. 10. 12-13. Bevezetés az állatasszisztált terápiás munkába. A kapcsolatközpontú állatterápia sajátosságai. Indikációk, kontraindikációk. A kutya és macska mint terápiás állatok. Egyéb kisállatok alkalmazási lehetőségei. Állatasszisztált prevenciós és terápiás munka 3 év alatti gyermekekkel

2019. 11. 09-10. Állatasszisztált prevenciós és terápiás munka 3-6 éves gyermekekkel.  Állatasszisztált terápia és oktatás 6-12 éves gyermekekkel.

2019. 12. 07-08. Állatasszisztált terápia lehetőségei serdülőkkel. Állatasszisztált terápia lehetőségei felnőttekkel.

2020. 01. 11-12. A klicker képzés alapjai (gyakorlat) A terápiás macska kiválasztása és képzése (alapismeretek). A terápiás kutya kiválasztása és képzése (alapismeretek). Egyéb terápiás kisállatok képzése (pl. nyúl, tengerimalac).

2020. 02. 08-09. Az állatterápia speciális területei: autizmus spektrumzavar, ADHD. Zárás, összefoglalás.

A különböző életkori csoportokról szóló napok felépítése a következő:

9:30 – 12:30 Az adott korcsoport sajátosságai az állatterápia tükrében. Esetbemutatások az adott korcsoportban végzett állatterápiás munkáról.

12:30 – 13:00 Ebédszünet

13:00 – 18:00 Az adott korcsoport számára ajánlott állatasszisztált feladatok, játékok kipróbálása (saját élmény, gyakorlat)

Egyéb tudnivalók: a korábbi évek tapasztalatait felhasználva a képzést sokkal gyakorlatorientáltabbá tettük. Minden képzési napra építettünk be állatokkal végzett saját élményű feladatokat a résztvevőknek!

 

2. Állatterápia a gyakorlatban – esetmegbeszélő csoport

A Pedagógus Akkreditációs Rendszerben a képzés akkreditálása folyamatban van!

A képzés a MAKOMP égisze alatt indul, a tanúsítványokat / igazolásokat is az Egyesület állítja ki!

Csoportvezetők: Pieke Noémi pszichopedagógus (pszichológus kollégával, szervezés folyamatban)

Óraszám: 100 óra

Ár: 150.000 Ft

Időpontok: 2019 ősz

Jelentkezők: gyógypedagógus, pedagógus, pszichológus, pszichiáter, mentálhigiénés szakember, konduktor, szociális munkás (illetve ezen képzések hallgatói, aktív hallgatói jogviszony esetében)

Bővebben: az elmúlt években folyamatosan jelzik az állatterápiában dolgozó kollégák, hogy szükség lenne arra, hogy a megszerzett ismereteik gyakorlati alkalmazásában segítséget kapjanak. A képzés esetmegbeszélő csoportként működik, gyógypedagógus és klinikai szakpszichológus vezetésével. A hallgatók a képzés megkezdése előtt segítséget kapnak ahhoz, hogyan kell esetet referálni, a képzési napokon pedig a hallgatók által hozott eseteket beszéljük meg közösen. A képzés vezetői segítséget adnak, javaslatot tesznek a folyamat továbbvitelében is, segítenek a hallgatónak a kliens és problémája jobb megértésében és a hatékonyabb megsegítésben. A képzésen folyamatban lévő esetek referálását várjuk el a hallgatóktól.

A képzésen részt vehetnek a jelentkezők saját esetek hiányában is, de tanúsítványt, illetve igazolást csak abban az esetben kaphatnak, ha legalább 1 saját esetet referáltak a csoportban!

3. Állatasszisztált önismereti csoport

 

A csoport a MAKOMP égisze alatt indul!

A képzés nem akkreditált!

Csoportvezetők: Pieke Noémi pszichopedagógus és (szervezés alatt)

Óraszám: 100 óra

Ár: 10.000 Ft / nap (1000 Ft / óra); 100.000 Ft / fő

Időpontok: szervezés alatt

Bővebben: bővebb információ ápriisban várható!

 

4. Az állatasszisztált terápia alkalmazási lehetőségei az autizmus spektrumzavarban

A jelentkezés aktív!

A képzés akkreditációja a Pedagógus Akkreditációs Rendszerben folyamatban van!

 

Óraszám: 30

Ár: 50.000

Időpontok: 2019. 07. 12-13-14.

Jelentkezők: gyógypedagógus, pedagógus, pszichológus, konduktor, pszichiáter, mentálhigiénés szakember, szociális munkás (illetve ezen képzések hallgatói, aktív hallgatói jogviszony esetében). Pedagógiai, gyógypedagógiai területen szerzett középfokú végzettséget is elfogadunk (pl. gyógypedagógus asszisztens, de ezzel a végzettséggel csak gyógypedagógus / pszichológus közreműködése mellett alkalmazható az általunk oktatott módszer!)

Bővebben: A képzés során a résztvevők megismerkedhetnek az állatterápiák kifejezetten autizmussal élő személyek megsegítésére kidolgozott módszereivel. A tengerimalac, macska és kutya által asszisztált gyakorlatok megismertetése lehetővé teszi a szakemberek számára, hogy saját munkájukba hatékonyan integrálják az állatokat. A képzés gyakorlatorientált, macska és kutya bevonásával zajlik.

 

5. Az állatasszisztált terápia alkalmazási lehetőségei az ADHD kezelésében

A jelentkezés aktív!

A képzés akkreditációja a Pedagógus Akkreditációs Rendszerben folyamatban van!

Óraszám: 30 óra

Ár: 50.000 Ft

Időpontok: 2019. 08. 09-10-11.

Jelentkezők: gyógypedagógus, pedagógus, pszichológus, pszichiáter, konduktor, mentálhigiénés szakember, szociális munkás (illetve ezen képzések hallgatói, aktív hallgatói jogviszony esetében). Pedagógiai, gyógypedagógiai területen szerzett középfokú végzettséget is elfogadunk (pl. gyógypedagógus asszisztens, de ezzel a végzettséggel csak gyógypedagógus / pszichológus közreműködése mellett alkalmazható az általunk oktatott módszer!)

Bővebben: A képzés során a résztvevők megismerkedhetnek az állatterápiák ADHD-val élő személyek megsegítésére kidolgozott módszereivel. A tengerimalac, macska és kutya által asszisztált gyakorlatok megismertetése lehetővé teszi a szakemberek számára, hogy saját munkájukba hatékonyan integrálják az állatokat. A képzés gyakorlatorientált, macska és kutya bevonásával zajlik.

 

6. A macska mint terápiás állat (workshop)

A jelentkezés aktív!

Óraszám: 20 óra

Ár: 40.000 Ft

Időpontok: 2019. 11. 30. – 2019. 12. 01.

Jelentkezők: bárki

Bővebben: az állatasszisztált intervenciók egyik új, feltörekvő ágazata a macskával asszisztált terápia vagy aktivitás. A workshopon saját, képzett macskáinkkal ismerkedhetnek meg a résztvevők. Lehetőségük van kipróbálni saját élményként, milyen macskákkal együtt dolgozni, illetve a macskák képzésébe is betekintést kaphatnak. A képzés gyakorlatorientált!

 

7. Felvezető képzés

 

A képzés nem akkreditált!

Képzés vezetője: Pieke Ágoston (habilitációs kutyakiképző)

Óraszám:

Ár:

Időpontok:

Bővebben: Hamarosan!

© 2023 by Natural Remedies. Proudly created with Wix.com

  • b-facebook
  • Twitter Round
  • b-googleplus