Bánszky Noémi

2012 óta dolgozom pszichopedagógusként. A munkám során az egyik legmeghatározóbb alapérték, hogy a gyermek játéknak fogja fel a foglalkozásokat, ne pedig kötelező, unalmas és fárasztó elfoglaltságnak. Ugyanakkor legalább ennyire fontos az is, hogy az általam alkalmazott terápiás módszerek valóban hatékonyak legyenek, igazoltan elérjék a kitűzött fejlesztési célokat, eredményességük pedig objektíven mérhető és bizonyítékon alapuló legyen. 

Bármilyen problémáról legyen is szó, nagyon fontosnak tartom a szülőkkel való együttműködést annak érdekében, hogy az elért eredményeket a terápia zárását követően is fenn tudják tartani.

Jelenleg elsősorban magatartási nehézségekkel, figyelmi problémákkal, ADHD-val és Asperger-szindrómával élő gyermekekkel foglalkozom. Az általam alkalmazott módszerek a gyógypedagógiai eszköztáron kívül a következőek: kutyával és cicával asszisztált terápia, valamint az integratív gyermekterápia elemei (pl.: játékterápia, meseterápia, művészetterápia stb.), cirkuszterápiás elemek, CogniPlus fejlesztés.

Saját állatterápiás módszerem az ún. Kapcsolatközpontú terápia, melyet oktatok is.

Azokat, akik az állatok segítségével szeretnének továbbfejlődni, Csévharaszton várom egyéni terápiás keretek között.

 

Tanulmányok:

 

  • 2008 – 2012 ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar, pszichopedagógia szakirány

  • 2015 - 2019 Integratív gyermekterápia képzés (főbb módszerek: meseterápia, művészetterápia, játékterápia stb.)

  • 2019 - ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar, mesterképzés, gyógypedagógiai terápiák szakirány

  • 2019. Szorongós csoport vezetése kognitív - viselkedésterápiás program keretében - módszertan és elmélet (CBT 2) (SE-TK/2019.I./00294

  • 2019. A figyelemzavar-hiperaktivitás viselkedésterápiája

 

Elérhetőség:

​​

DSC_0317.jpg