Pieke Noémi

2012 óta dolgozom pszichopedagógusként. A munkám során az egyik legmeghatározóbb alapérték, hogy a gyermek játéknak fogja fel a foglalkozásokat, ne pedig kötelező, unalmas és fárasztó elfoglaltságnak. Ugyanakkor legalább ennyire fontos az is, hogy az általam alkalmazott terápiás módszerek valóban hatékonyak legyenek, igazoltan elérjék a kitűzött fejlesztési célokat, eredményességük pedig objektíven mérhető és bizonyítékon alapuló legyen. 

Bármilyen problémáról legyen is szó, nagyon fontosnak tartom a szülőkkel való együttműködést annak érdekében, hogy az elért eredményeket a terápia zárását követően is fenn tudják tartani.

Jelenleg elsősorban magatartási nehézségekkel, figyelmi problémákkal, ADHD-val és Asperger-szindrómával élő gyermekekkel foglalkozom. Az általam alkalmazott módszerek a gyógypedagógiai eszköztáron kívül a következőek: kutyával és cicával asszisztált terápia, valamint az integratív gyermekterápia elemei (pl.: játékterápia, meseterápia, művészetterápia stb.), cirkuszterápiás elemek, CogniPlus fejlesztés.

Saját állatterápiás módszerem az ún. Kapcsolatközpontú terápia, melyet oktatok is.

Azokat, akik az állatok segítségével szeretnének továbbfejlődni, Csévharaszton várom egyéni terápiás keretek között.

 

Tanulmányok:

 

  • 2008 – 2012 ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar, pszichopedagógia szakirány

  • 2015 - 2019 Integratív gyermekterápia képzés (főbb módszerek: meseterápia, művészetterápia, játékterápia stb.)

  • 2019 - ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar, mesterképzés, gyógypedagógiai terápiák szakirány

  • 2019. Szorongós csoport vezetése kognitív - viselkedésterápiás program keretében - módszertan és elmélet (CBT 2) (SE-TK/2019.I./00294

  • 2019. A figyelemzavar-hiperaktivitás viselkedésterápiája

 

Elérhetőség:

Pieke Ágoston

A kutyákat mindig is szerettem, gyerekkorom meghatározó élménye volt Luca, a kis yorkie, aki a család elkényeztetett kedvence. Ennél komolyabban akkor kezdtem el a kutyák képzésével foglalkozni, amikor Shacot, az első labradorunkat próbáltuk meg felkészíteni a terápiás vizsgára. Akkor szembesültem azzal, hogy mennyivel nehezebb ez, mint ahogy korábban gondoltam.

A Shacoval való munka egy hosszú út kezdete volt, és már akkor is éreztem, hogy szeretnék komolyabban is foglalkozni a kutyákkal. Az évek során szép lassan egyre több kutya vett minket körül. A saját falka is bővült, illetve ezzel párhuzamosan részt vettünk kutyamentésben, ideiglenes befogadásban is. Több kutyás sportot is kipróbáltam hobbi szinten: Charlieval például sikeres szarvasgomba-kereső vizsgát tettem, Zsebivel indultunk agility háziversenyeken, Marcipánnal mantrailingeztünk. A különféle lehetőségek kipróbálása egyrészt segített abban, hogy átfogóbb képet kapjak arról, hogyan is működnek, tanulnak a kutyák, másrészt pedig abban is segített, hogy kialakuljanak az egyéni preferenciáim, és rájöjjek arra, hogy én a sok lehetőség közül melyiket élvezem a leginkább. Az érdeklődésem egyre inkább a terápiás kutyák képzése felé fordult, így elvégeztem a habilitációs kutyakiképző OKJ tanfolyamot is. Újabban pedig a terápiás macskák képzése is érdekelni kezdett, melyben Alvin, Merlin és Bertalan, a saját macskáink vannak segítségemre.

Az elmúlt években több általam nagyra tartott kutyakiképzőtől volt alkalmam tanulni. Közülük leginkább Illés Anita (Fun Relationship Obedience Group), Petró Eszter (Do As I Do) és Homoki Kati (obedience) hozzáállása és szakmai elhivatottsága hatott rám.

Jelenleg két terápiás kutyánk van, Shaco és Zsebi személyében, további egy kutyánk (Charlie), pedig felkészítés alatt áll.

A további szakmai fejlődésem érdekében szükségünk volt olyan kutyákra is, akikkel nem terápiázunk, cserében hatékonyabban tudok velük sportolni és továbbképződni. A csapatunk ezen részébe tartozik Bonnie, a malinois szuka és Marcipán, akikkel az obedience minél magasabb szintű elsajátítására törekszünk.

Elérhetőség:

Bognár Noémi

2014-ben végeztem az ELTE Óvodapedagógiai karán, majd rögtön el is kezdtem tanulmányaimat az ELTE-Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karon. 2 évig Budaörsön dolgoztam, mint óvónő,  majd a második diplomám megszerzése után gyógypedagógusként helyezkedtem el. Jelenleg a Kelenvölgy-Őrmezei Óvodában, a Neszmélyi úti telephelyen dolgozom. Autizmussal élő gyermekek integrációját segítem a csoportokban. Ezen belül egyéni fejlesztéseket és kiscsoportos (babzsák) foglalkozásokat tartok a gyermekeknek. 

Fontosnak tartom megtanítani nekik, hogyan tudják indulataikat megfelelő módon kezelni, illetve mivel tudják megnyugtatni magukat, Mik azok a szociális szabályok melyeket be kell tartaniuk annak érdekében, boldog, kiegyensúlyozott életet élhessenek. Hogyan tudnak barátkozni, mi kell ahhoz, hogy jó barátok legyenek?

Fontosnak tartom a szülőkkel való szoros együttműködést is, ezért 1-2 havonta szülő konzultáció keretein belül beszéljük meg a gyermekek fejlődését illetve így segítem az otthon folyamatot is.

Az Újbudai Fejlesztőházban 2017 óta dolgozom, csoportos szociális és kommunikációs, autizmus specifikus egyéni illetve kiscsoportos fejlesztéseket tartok óvodás és iskolás gyermekeknek.

2018-ban elvégeztem Noémi és Ágoston által vezetett képzést (A kutyás terápia alapjai és alkalmazási lehetőségei a gyógypedagógiai és a pszichés problémák megelőzésében és kezelésében).

Tóth Viktória

gyógypedagógus-logopédus

Diplomám megszerzése után 3-14 éves korú gyermekek egyéni illetve kiscsoportos fejlesztésével foglalkoztam éveken át. Majd öt éven keresztül része lehettem egy szegregált intézmény autista tagozatának.

Ezzel párhuzamosan részt vettem az iskola utazó gyógypedagógusi munkájában is, melynek során sajátos nevelési igényű (beszédfogyatékos, diszelxiás, diszkalkuliás, diszgráfiás) gyermekekkel foglalkoztam.

 

Jelenleg egy pedagógiai szakszolgálatnál dolgozom logopédusként. A beszédindításban, az óvodáskori nyelvi fejlesztésben, a beszédmegértés és beszédészlelés fejlesztésében, az artikulációs zavarok valamint a nyelvlökéses nyelés kezelésében sok hasznos tapasztalatra tettem szert az évek során.

 

Fontos számomra az elfogadó légkör megteremtése, melyben leginkább biztosított a gyermek fejlődése. 

Árak:

Logopédia csoportos terápia 45 perc/2-3 fő          3300 ft/alkalom/fő

 

Logopédia csoportos terápia 30 perc/2-3 fő          2300 ft/alkalom/fő

 

SZÓL-E szűrőeljárás óvodásoknak a logopédiai ellátáshoz   3000 ft

 

Megkésett, akadályozott beszédfejlődés első konzultáció    3000 ft

 

Nyelvlökéses nyelés első konzultáció   3000 ft

 

GOH/GMP vizsgálat szülőkonzultációval 6000 ft

© 2023 by Natural Remedies. Proudly created with Wix.com

  • b-facebook
  • Twitter Round
  • b-googleplus