Állatasszisztált önismereti csoport

 

A csoport a MAKOMP szervezésében indul!

90 órás pedagógiai akkreditáció folyamatban van!

Csoportvezetők: Kollár Mária klinikai gyermek szakpszichológus, pszichoterapeuta és Pieke Noémi pszichopedagógus , kutyás terapeuta

A foglalkozásokon kutyák és macskák is részt vesznek.

 

Óraszám: 100 akadémiai óra (75 óra)

Kiknek ajánljuk? Szülőknek, szakembereknek

 

A csoport témája:

Várjuk azokat a kollégákat, más szakterületen gyermekekkel, emberekkel foglalkozó munkatársakat, aki szeretnék fejleszteni együttműködési és irányító, kerettartó készségeiket.

Gyermekekkel való munkánkban nemcsak a megengedés, hanem a közös munka fókuszban tartása, védelme, a célkitűzés egyértelműsége és világos közlése, a határok és szabályok betartása , betartatása lényeges  feltételek. A keretek megtartása és betartatása sokszor erőfeszítést, reflexiót, konstruktív visszajelzést, megfogalmazást kíván. Ennek megszegése frusztrációt, tehetetlenség érzést, agresszív feszültséget kelthet, aminek az észlelése és mentalizálása kulcsfontosságú ahhoz, hogy a kapcsolat fejlődét szolgálja az esetleges ütközések kezelése. A terapeutának saját magát, a terápiás munkát, teret , a klienst védenie kell, az ellazulást, a kreativitást, megnyugvást lehetővé kell tenni. Az érzelmek, indulatok, mozgás szabályozása, saját belső érzések észlelése, megfogalmazása, kifejezése szükséges ahhoz, hogy másokkal jó kapcsolatot tudjunk fenntartani. A gyermeknevelés minden fázisában fontos a szülő, pedagógus, pszichológus számára önmaga észlelése, a kapcsolat szabályozása, a gyermek támogatása abban, hogy érzelmeit, indulatait, mozgásosságát szabályozni tudja.

Így ajánljuk gyermekkel foglalkozó, őket nevelő kollégáknak, szülőknek az önismereti munkában való részvételt.  A közös munkában kerülnek felszínre azok a belső, közvetlenül nem hozzáférhető érzések, gondolatok, korábban belsővé vált parancsok, amelyek akadályozzák azt, hogy saját igényeinket egyértelműen kifejezzük és szándékunk szerint segítsük a másikat, hogy nehézségeivel szembe nézzen, akadályokat le tudjon küzdeni.

Meg kell tanulni a saját pozitív és negatív érzések észlelését, tolerálását, a másik negatív érzéseit észlelni, tartalmazni, szelídíteni, úgy visszatükrözni, hogy abból épüljön. Szülő és pedagógus, pszichológus feladata, hogy a gyermeket a kitűzött cél irányában megtartsa, bátorítsa, fékezze, így a gyermek kitartóbbá és pozitívabb önértékelésűvé válik.  Gyakran a másik cselekedeteinek  vagy saját állapotainknak téves szándékot tulajdonítunk, ennek tisztázása korrekciója szükséges. A tulajdonított szándék felismerését, annak tisztázását lehet tanulni, a kommunikáció fejlődésével jobban tudunk kapcsolódni a másikhoz és mi is elérhetőbbek leszünk szeretteink számára, érthetőbb lesz viselkedésünk környezetünk felé.

Mindez elősegíti, hogy kapcsolatainkban teherbíróbakká válunk, kevésbé kerüljük el, védekezünk, ha nehezen összeegyeztethető vágyainkkal, érzéseinkkel találkozunk vagy gyermekünk kerül ilyen állapotba.

Szeretettel és bíztatva várjuk az érdeklődőket!

 

Ár: 15.000 Ft / nap (150.000 Ft / fő)

A jelentkezés feltétele az első két alkalom előzetes befizetése (30.000 Ft). A fennmaradó összeget a második alkalom után kell kifizetni. Részletfizetésre van lehetőség.

Az első 2 időpont célja a kipróbálás, az ezen való részvétel még nem jelent elköteleződést. A megadott időpontokat még megelőz egy személyes beszélgetés, melynek időpontját és helyszínét a későbbiek során egyeztetjük.

 

Időpontok (10 nap):

2019.09.28.

2019.10.26.

2019.11.23.

2019.12.14.

2020.01.25.

2020.02.22.

2020.03.21.

2020.04.25.

2020.05.16.

2020.05.23.

2020.06.20.

 

Minden nap 9:30 - 18:30 (ebből 7,5 óra oktatás, a többi szünet, 1,5 óra szünet)

Helyszín: Budapest, V. kerület (Balansz Egészségfejlesztő Központ)

Jelentkezés és bővebb információ: kutyasterapia.bp@gmail.com, 20-405-9966

beagle-bedarende-dyr-1345191.jpg
https _cdn.petcarerx.com_LPPE_images_art