Ha engeded, hogy a cicád doromboljon rajtad, az óriási hatással lesz az egészségedre

A macskaimádók tudják, hogy semmi sem fogható ahhoz, amikor dédelgeted a cicádat, vakargatod a füle mögött, és hallgatod, ahogy dorombol. A macskáknak különleges képességük van arra, hogy feldobják a napodat, és ehhez jön a bónusz, hogy ha olyan boldogok, hogy doromboljanak is.

Ezek az imádnivaló „morajlások” általában azt jelzik, hogy a macska elégedett, de valójában sokkal többről van szó annál, mint amit látunk (vagyunk hallunk).

A macskák dorombolása egy nagyon speciális frekvencia, ami számos tanulmány szerint az ideális rezgésszám mindenhez, a szív egészségétől a vérnyomáson át a csontok növekedéséhez.

De ezek az előnyök nem csak a rezgéseket kibocsátó állatra vonatkoznak – az őket körülvevő emberek is élvezhetik az előnyöket!

Szóval ragadd meg a macskádat és ellenőrizd az alábbiakat, hogy megtudj mindent a cicák dorombolásáról és ennek a testedre gyakorolt pozitív hatásairól.

Miért dorombolnak a macskák?

A dorombolás egy elég gyakori hang a macskáknál, különösen, ha teljesen ellazulnak, vagy gyengédséget éreznek.

Az általános vélekedés szerint a macskák akkor dorombolnak, amikor elégedettek, de dorombolnak sok más érzelem kifejezéséhez is, mint például a türelmetlenség vagy a félelem átélésekor.

Mi van a dorombolásban?

A dorombolás frekvenciájának a típusa függ attól, hogy milyen macskáról van szó, de a házimacska dorombolásának a frekvenciája 18 – 20 Hz-ig terjed. Ezeket a rezgéseket tanulmányozták, és úgy vélik, hogy gyógyító hatásúak.

A nyugtató rezgésekről azt mondják, hogy mindenben segítenek a duzzadástól a törött csontokig. Szóval hogyan javíts az egészségeden? Görgess tovább, hogy megtudd, miként válik a cicád dorombolása a tested javára!

A dorombolás előnye #1: Alacsonyabb stresszszint

Az, hogy kevésbé érzed magad stresszesnek, amikor kedvenc szőrös állatod a mellkasodon van, nem lehet csak placebó hatás!

A cica dorombolásának a frekvenciája egy nagyon terápiás hangtartományba esik bele, amely nyugtatja az idegeinket és jobban érezzük magunkat tőle.

Szóval legközelebb, amikor stresszesnek érzed magad, próbálj meg a macskáddal relaxálni a kanapén, és nézd meg, hogy a rezgések működnek-e nálad.

A dorombolás előnye #2: Alacsonyabb vérnyomás

A macskák mágikus rezgéseiről azt is mondják, hogy csökkenti a vérnyomást. Talán ez azért van, mert segítenek kezelni a stresszt, ami egyértelműen felelős a vérnyomás megemelkedéséért.

A stressz és a vérnyomás szimbiotikusan kapcsolódnak össze, a dorombolás pedig segít, hogy kedvező irányba tolódjanak el. A kevesebb stressz egészséges vérnyomáshoz vezet, ami pedig összességében egy egészségesebb szervezethez.

A dorombolás előnye #3: Javítja a légzést

A Mom.me szerint a dorombolás segít megszüntetni a nehéz légzést. Ez azért van, mert a macskák békés dorombolása utánozza a belégzést és kilégzést, példát adva ezzel arra, hogyan lélegezz és maradj nyugodt. (Megjegyezném, hogy ezt a fajta hatást a pszichés eredetű légzési nehézségek esetében tudom csak elképzelni, arra viszont kiváló segítség! Ford.) Ez a tudatos légzés egyébként a másik módja a stresszszint csökkentésének.

A dorombolás előnye #4: Gyógyítja a csonttörést

A tanulmányok szerint a cicák dorombolása a csont szilárdságát is növelheti, ami könnyebbé teszi a gyógyulást törés után. A csonterősség előmozdításának legjobb frekvenciái 25 és 50 Hz között vannak, a 100 és 200 Hz közöttiek a második legjobbak. Mivel a legtöbb macska közelít 20 Hz körüli értékhez, a dorombolásuk határozottan előmozdítja a csonterőt és a gyógyulást.

A dorombolás előnye #5 Javítja a szív egészségét

A Care2.com szerint a cica tulajdonosoknak 40%-kal kevesebb esélyük van arra, hogy szívproblémájuk alakuljon ki. A Minnesota Egyetemen végzett tanulmány 4435 fő, 30 – 75 év közötti amerikait hasonlított össze, és megállapította, hogy azok, akik nem macska rajongók, 40%-kal nagyobb valószínűséggel szenvedtek szívrohamot. Ez valószínűleg az alacsonyabb vérnyomás miatt van, ami a megnyugtató dorombolás eredménye.

A dorombolás előnye #6: Nyugtatja a fájó izmokat

Ugyanaz a rezgés, ami gyógyítja a csontokat, ugyanilyen nyugtató hatással lehetnek a lágy szövetekre is. Ez azért lehet, mert a csontok és a szövetek reagálnak a nyomásra, amivel erősítik magukat, pont úgy, mint amikor edzel.

Néhányan azt is feltételezik, hogy a macskák dorombolása segít, hogy a kis testük erős maradjon, mivel egyébként hajlamosak arra, hogy sokat feküdjenek.

A dorombolás előnye #7: Nyugtatja az ízületeket és a gyulladást

Végül pedig azt is mondják a dorombolásról, hogy segít csökkenteni a fertőzést és a duzzanatokat, amik ízületi fájdalmakhoz vezetnek. Tehát a végtagok jegelésén és az aspirin bevételén túl a cicával töltött idő is segíthet a fájdalom enyhítésében.

Ki gondolta volna, hogy a dorombolás ennyivel többet jelent annál, mint hogy a kiscicád jól érzi magát?

Forrás: https://www.littlethings.com/benefits-of-cat-purrs


Featured Posts
Posts Are Coming Soon
Kövess minket!
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square