February 20, 2019

Please reload

Recent Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Featured Posts

Iskolaéretlenség? Segítenek a cicák!

April 16, 2019

Kifejezetten óvodák számára dolgoztuk ki legújabb programunkat, melynek célja, a nagycsoportos ovisok iskolérettségének támogatása.

 

Az iskolaéretlenség komoly és valós probléma, mely nagyon megkeserítheti mind a gyermek, mind pedig a családja életét. Ha időben, lehetőleg még óvodás korban sikerül kiszűrni, hogy a gyermek egy kis plusz segítségre szorulna, akkor ez hozzájárulhat ahhoz, hogy sikeresebbek legyenek az iskolás évek. Ugyanakkor rossz érzésünk lehet azzal kapcsolatban is, hogy miért kell egy óvodás gyereknek máris fejlesztésekre járnia, ahelyett, hogy játszana. Nos, mi megpróbáljuk ezt a két, egyébként jogos igényt összehozni: fejlesztés, de játékos, élménygazdag formában, cicák bevonásával!

 

A foglalkozások 10 fős csoportokban zajlanak, macskák részvételével (őket azért elkíséri egy állatasszisztált foglalkozásvezető is és a cicák kiképzője is.). A játékokat úgy állítottuk össze, hogy a gyerekek számára elsősorban élményt jelentsenek, ne pedig feladatokat.

 

Hiszünk abban, hogy az óvodás gyermeknek elsősorban játékra van szüksége, ezért az iskolaérettséghez szükséges területek fejlesztését szerethető, mókás, mesével átszőtt formába öntöttük. A két bűbájos, pihe-puha cica aktív részvétele pedig garantálja, hogy senki nem fog unatkozni ezeken az alkalmakon!

 

A cicával asszisztált iskolaelőkészítő csoportokat Pieke Noémi gyógypedagógus, állatasszisztált terapeuta dolgozta ki prevenciós céllal.

 

Kifejezetten ajánljuk olyan óvodás gyermekeknek is a foglalkozásokat, akiknél tanulási nehézség veszélyeztetettséget vagy sajátos nevelési igényt állapítottak meg.

 

A foglalkozások során az iskolaérettség kritériumain túl külön figyelmet szentelünk a szociális készségek fejlesztésére, az önbizalom növelésére, az állatokkal való helyes bánásmód megtanítására és a társakkal való együttműködésre is.

 

Mivel a program újdonságnak számít, ezért az intézményvezetők kérhetnek ingyenes bemutatóalkalmat! Bővebb információ és részletek az alábbi elérhetőségen kérhető: Pieke Noémi, 20-405-9966.

 

 

 

Merlin:

 

 Alvin az alagútban:

 

Alvin és Merlin:

 

 

 

Please reload

Follow Us

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Search By Tags
Please reload

Archive
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2023 by Natural Remedies. Proudly created with Wix.com

  • b-facebook
  • Twitter Round
  • b-googleplus