INDUL!!! Kutyás konfliktuskezelési, kommunikációs és kiégés-prevenciós tréner

 

A képzés bemutatása:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A képzés elvégzésével pedig nem csak a saját és kollégáik fejlődéséhez járulhatnak hozzá a pedagógusok, hanem a diákok kommunikációs és konfliktuskezelési készségeit is fejleszthetik, melynek szükségességét szintén nem kell magyarázni. A diákok számára ráadásul ez az újszerű, kutyák bevonásával történő, tapasztalati tanuláson alapuló módszer sokkal könnyebben emészthető, és kevesebb ellenállást is vált ki más módszerekkel összevetve.

 

A képzés alapvetően négy modulból épül fel. A három gyakorlati modul három tréningnap formájában kerül átadásra. A tréningek a saját élményen és fejlődésen túl mintát is adnak a pedagógusoknak arra, hogyan tarthatják majd a saját tréningüket. A 3 nap 1-1 téma köré összpontosul: kommunikáció, konfliktuskezelés, kiégés. Minden nap kérdőíves felméréssel indul, majd saját élmény gyakorlatokkal folytatódik. Zárásképp személyes visszajelzések, önreflexiók, értékelések és módszertani megbeszélés. 


A 4. nap során a résztvevők megismerkednek a tréningek tartásához szükséges elméleti és módszertani alapismeretekkel. Többek között szó lesz a Gordon-féle tanári kommunikációról,    a konfliktuskezelés elméleti alapjairól (Thomas és Killman modellje, megoldása stílusok, konflituskezelési személyiségtípusok megismerése; előnyök, hátrányok megismerése).    Kiégés-prevencióval kapcsolatos elméleti alapismeretekről,    és  a csoporttal kapcsolatos alapismeretekről (csoportdinamika, csoporton belüli ellenállási formák, védekező mechanizmusok, rogersi alapelvek a csoportvezetéssel kapcsolatban).    Végül pedig a kutyával kapcsolatos alapismeretekről, a kutya-felvezető páros integrálásáról.

A  tanúsítvány kiadásához követelmény a 100% - os részvételen túl, a képzés során előírt dokumentumok határidőre történő beadása is.
Az első három napról reflexiós levelet kell írni.  A reflexiós leveleket legkésőbb a vizsga napjáig kell benyújtani. Az elméleti alapismereteket a záróvizsgán, esszé formájában kérdezzük vissza.
Az értékelésnél kiemelt fontosságú, hogy a résztvevők legyenek képesek az elméleti tételek gyakorlati fontosságát meglátni. Az esszékben éppen emiatt elvárás a gyakorlati példák, megfontolások rögzítése. 


Kiknek ajánljuk?

 

Elsősorban pedagógiai (elsősorban pszichopedagógus), pszichológiai (elsősorban

iskolapszichológus), mentálhigiénés végzettséggel, trénereknek ajánljuk,

de bármilyen végzettséggel lehet jelentkezni.

 

Pedagógusok és iskolapszichológusok számára a képzés

akkreditált, 40 órás.

 

 

A képzés dátumai:

 

A képzés 4 hétvégi napból áll, minden nap 9-17-ig tart. 

 

Képzési napok:

2016. április 10., 17., 24.

2016. május 15.

 

Vizsga: május 28. (9-13h -ig)

 

 

A képzés helyszíne:

 

Budapest XI. kerület

 

A továbbképzés ára: 40.000 Ft.

 

Fizetés:

- Jelentkezéskor 20.000 Ft, mely összeg biztosítja a jelentkező helyét a képzésen. Ennek a kifizetésével véglegesedik a jelentkezés. Lemondás esetén nincs módunk ennek a visszafizetésére. 

- A képzés díjának többi része beiratkozáskor kerül kifizetésre.  A képzés első napja után (lemondás esetén is) ez teljes mértékben kifizetendő.

 

A jelentkezés módja: e-mailben számlázási adatokkal, az előleg befizetésével.

 

A továbbképzés minimum 5 fő esetén indul el, és egy kurzusba legfeljebb 15 fő jelentkezhet.

 

Jelentkezés és bővebb információ: Pieke Noéminél, a nofraster@gmail.com címen.

Magyarországon egyedülálló képzési lehetőség, hogy az iskolapszichológusok, pedagógusok, és egyéb esgítő végzettségűek kutyák segítségével tanuljanak a konfliktuskezelésről, kommunikációról és kiégésről. A tréningek, azon túl, hogy komoly önismereti mélységeket hordoznak, már önmagukban is gondoskodnak a jó hangulatról, a résztvevők motiváltságáról és a részvételi kedv növekedéséről. A kutyák olyan tükröt tartanak a résztvevőknek saját maguk működéséről, mely jól értelmezhető kutyás tapasztalat nélkül is. 

A pedagógusok sikeressége nagyon nagy részt múlik azon, hogy hogyan tudnak kommunikálni a diákokkal, kollégáikkal és a szülőkkel. Ezeket a készségeket fejleszteni tudják a képzés alatt. Kiemelt fontosságú, hogy hozzájáruljunk a képzés segítségével a pedagógusok körében egyre terjedő kiégés megfékezéséhez. Az egész pedagógus kar számára hasznos, ha valamelyikük a képzés elvégzése után tart nekik készségfejlesztő és kiégésprevenciós foglalkozásokat.